Sporttal, a testi-lelki fejlődésért

A Budapesti Súlyemelő Szövetség által életre hívott Tehetségkutató versenysorozat, immár harmadik fordulójához érkezett november 17-én. A rendezésért ezúttal a Soroksári SSZSE volt felelős, a helyszín, pedig a XXIII. kerületi Mikszáth Kálmán Általános Iskola volt. A dobogón ez alkalommal is közel két tucat lelkes fiatal mutatta be tehetségét, könnyedén túllépve a kezdeti izgatottságon.
A versenyt Szabóné Makra Ágnes, az iskola igazgatóasszonya nyitotta meg – aki egyben vállalta a verseny fővédnöki tisztségét is – beszédébe kiemelte a sport jellemformáló mivoltát és fontosságát a nevelés terén napjainkban, majd megköszönte a soroksári súlyemelőknek a fáradságos munkáját a tehetséggondozásban és a versenyrendezésben.
A verseny eredményhirdetése formabontó volt, ugyanis az elért teljesítményt figyelembe véve különböző minősítési szintek lettek kijelölve, hogy a jövő sportemberei felmérhessék, hogy jelenleg milyen szinten vannak, illetve motiválja őket, hogy mihamarabb “magasabb szintre léphessenek.”.
Az eredményhirdetésnél mindenki meghatottan, és büszkén vette át a megérdemelt medált, és lelkesen kérdezték edzőjüket, Szűcs Endrét:  – Mikor lesz a következő verseny???…

A soroksári sportolók eredményei (8-12 éves leány, és 8-12 éves fiú korosztály):
Aranyminősítés (I. helyezés) értek el: Csipkés Erika, Kneifel Réka, Fancsali Kristóf, Barta Krisztián, Rakaczky Dávid, Kiss Norbert, Szalontai Balázs, Jakab Sándor , Csiklya Benjámin, Barta Patrik.
Ezüstminősítést (II. helyezés) értek el: Varga Edit, Rigler Fanni , Kazai Henrietta, Kiss Renátó.
Bronzminősítést (III. helyezés) értek el: Belovay Ferenc, Buri József.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *