Rólunk

1995 májusában két sportbarát Szűcs Endre és Bán József irányításával megkezdte működését a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület. Időt, pénzt, energiát nem kímélve vetették bele magukat a munkába, a Mikszáth Kálmán Általános Iskola alagsorában. Mindketten nagy szakmai és emberi kihívásnak tekintették ezt a “munkát” és a kezdeti nehézségeken való túljutáshoz nagy erőt adott az, hogy azzal foglalkozhatnak, amivel szeretnek, a súlyemeléssel és gyerekekkel. Ez adta a motivációt ehhez a komoly embert próbáló feladathoz. Kezdetben egy súlyemelő dobogó, két súlyemelő rúd, két garnitúra súlytárcsa és a két edző lelkesedése és többéves sportági tapasztalata adta az alapot.

Saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy egy olyan közösséghez tartozás, ahol a sport köti össze a gyerekeket, önfegyelmet, határozottságot, kitartást és barátokat ad. Ezek a tulajdonságok nyernek megerősítést az 1996 óta mindenévben megrendezésre kerülő kisújszállási edzőtáborok alkalmával, és ugyanolyan élvezettel mesélnek róla a gyerekek, mint ahogyan azok a gyerekek meséltek, akik most már felnőttként élik meg ezt az élményt. A sport megismerteti velük a vereség és a győzelem “ízét”, melyeknek ismerete hasznos lehet felnőtt korukban is. Mindezek mellett a szülők is biztonságban tudhatják gyermekeiket, mert a sport fizikai és mentális fejlődést, valamint a személyiség pozitív kialakulását is szolgálja.

Az egyesület több, mint 1 évtizedes eredményességét összegezve, elmondható, hogy mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten kimagasló sikereket értünk el. Közel száz Országos Bajnoki dobogós helyezett, valamint több EB résztvevő és Európa Bajnoki bronzérmes versenyző került ki a soroksári utánpótlás bázisból. Eredményeink elérésében hathatós támogatást nyújtott kerületünk önkormányzatának sportbarát vezetése Geiger Ferenc Polgármester Úr irányításával, amit ezúton is köszönünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *