Dobogóra emelték magukat a soroksári fiatal súlyemelők

Október 29-31. között Kisbéren került megrendezésre az Utánpótlás Súlyemelő Országos Bajnokság döntője. A Bajnokság kiválóan megrendezett, és színvonalas küzdelmeket hozott. A 29 egyesület, több mint 150 versenyzője között, dobogóra álltak kerületünk fiatal erős lányai, és fiai is. A soroksári súlyemelők számára igazi éremesőt hozott a verseny, ugyanis minden versenyző medállal, és trófeával térhetett haza a megmérettetésről.

A serdülők versenyében a 13 éves Szűcs Endre kezdte a háromnapos viadalt. És rögtön meg “emelte” a hangulatot teljesítményével. A tehetséges fiatal 100 kg-os lökésével a III. helyre küzdötte fel magát. A másnapi verseny a soroksári lánykról szólt! Előbb a 17 éves Szűcs Petra kápráztatta el 167 kg-os összetett eredményével a publikumot! Teljesítménye öt (!!) új országos csúcsot ért. A 19 éves Tukarcs Viktória, szép technikával magabiztosan érte el a 145 kg-os összetett eredményt, ami a bajnoki címet jelentette. A harmadik napon a junior korosztály (18-20 év közötti) férfi versenyzőiért izgulhattunk. Először 56 kg-os súlycsoportban Kalocsai Attila lépett a dobogóra, a több kilogrammos fogyasztás nem viselte meg, sikeres gyakorlatai ezüstérmet eredményeztek. Majd Matis Viktorért szoríthattunk, aki a 69kg-os súlycsoportban a II. helyen végzett, magabiztos rutinos versenyzéssel. Féth Milán ismét bemutatta klasszisát, 94kg-ban kihozta magából a legtöbbet, így a dobogó második fokára álhatott fel. Végül kiváló stratégiával 3. helyen végzett Murcsik Ferenc a 105kg-os mezőnyében. Sportolóink nem csak saját súlycsoportjukban állták meg a helyüket: Tukarcs Viktória korcsoportjának második legeredményesebb versenyzője lett, míg Szűcs Petra korcsoportjában is abszolút bajnok lett, mellette a teljes utánpótlás mezőnyben (13-20 évesek) a harmadik helyen végzett.

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzőinek eredményei:

Serdülő férfi korcsoport, +84kg: III. hely: Szűcs Endre 181kg-os össztelj; Ifjúsági női kcs.: +69kg: I. Országos Bajnok: Szűcs Petra 167 kg (új országos csúcs); Junior női kcs.: +75kg: I. Országos Bajnok: Tukarcs Viktória 148 kg; Junior férfi kcs.: 56kg: II.: Kalocsai Attila 120 kg; 69kg: II.: Matis Viktor 147 kg; 94kg: II.: Féth Milán 200 kg; 105kg: III.:Murcsik Ferenc 199 kg

K.ZS

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *