Súlyemelő EB: Szűcs Petra ötödik

Cipruson, Limassol városában rendezték meg november utolsó hetében, az ez évi junior súlyemelő Európa Bajnokságot. Kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzője, Szűcs Petra képviselte, a válogatottban. A még csak 17 éves ifjúsági korosztályú Petra, kiválóan helyt állt egy korcsoporttal feljebb, a junioroknál. Összetettben 153kg-ot ért el, így ötödik lett a harminc országot felvonultató viadalon. Szakításban negyedik, lökésben ötödik lett a mezőny legfiatalabbja ként. Kérdésünkre Petra elmondta.

– Nagyon büszke vagyok erre az eredményre, négy EB-n vettem eddig részt, helyezésben a ciprusi az eddigi legjobbam. Köszönöm a támogatását az iskolám, a Német Nemzetiségi Gimnázium tanárainak, és az Egyesületemnek!! Célom a jövő évi Világ és Európa Bajnokságokon érmet szerezni, és megőrízni kitűnő bizonyítványomat. Álmom a 2016-os Olimpián résztvenni!

Petrátnak, és a soroksári súlyemelőknek legközelebb a jövő februári Budapest Bajnokságon, majd egy hazai rendezvényen március 26.-án, a XIV. Soroksár Kupa nemzetközi bajnokságon szurkolhatunk. 

This entry was posted in Európa Bajnokság, Versenyek and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *