Munka mellett élsport – Vatai Viktor kilencedik Bajnoki címe!

Izgalmasnak ígérkezett a súlyemelők legrangosabb hazai megmérettetése a 82. alkalommal Nyíregyházán, szeptember 19-20.-án megrendezett, Felnőtt Férfi-Női Országos Bajnokság. Már a döntőbe jutás sem volt szokásos hiszen, az új szabályok szerint csak az a versenyző állhatott “rajthoz” aki súlycsoportjában, a legjobb tíz között van, és teljesítette a nevezési szintet! A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület így nyolc versenyzővel képviselte kerületünk sportját a döntőben. A csapatot Szűcs Endre edző készítette fel, és vezette egészen a hivatalos szakosztályi értékelésben az előkelő harmadik helyre. Szűcs mester kérdésünkre, így összegezte tapasztalatait:

-Versenyzőim minden dicséretet megérdemelnek, hiszen munka, és család mellet vállalják az élsportot. Példát mutatnak a fiataloknak! Büszke vagyok rájuk, hiszen húsz szakosztályt megelőztünk ezen a Bajnokságon! Keményen dolgozunk tovább, és köszönjük kerületünk vezetőinek, lakosainak támogatását!

De hogyan is születet ez a siker? Az első napon a 77 kg-os Győri Péternek, és a 85 kg-os Copek Károlynak szurkolhattunk. Mindketten jól taktikáztak, de most az ellenfelek erősebbek voltak, így végül a nyolcadik helyen zárták a versenyt. Ezután következtek a nehéz fiúk, 105 kg-ban Vatai Viktor, míg +105 kg-ban Dani Gábor, és Simai László, készült nagy elszántsággal. Vatai Viktor ismét megmutatta nem csak az erejét, de hatalmas szívét is, és 300 kg-os összetettel magabiztosan gyűjtötte be kilencedik (!) Országos Bajnoki címét. Az ólomsúlyúak is kitettek magukért, Dani Gábor aki a legerősebb soroksári, 332 kg-os összetettel a második, míg az elnyűhetetlen Simai László 296 kg-os összetettel a harmadik helyen zárta a férfiak versenyét. Ezután jöttek és hódítottak a hölgyek. Már nem szokatlan a szebbik nem jelenléte a súlyemelésben, 1986-ban rendezték az első világ kupát Budapesten. 2000-ben az Olimpián is bemutatkoztak az erős lányok és asszonyok. A soroksári lányoknak is ez a céljuk! A női OB-n az elmúlt év bajnoka, az 53 kg-os Tukarcs Dóra, most harmadikként zárt 112 kg-os összetettel. Az Ifjúsági Olimpiára készülő 15 éves (!) Szűcs Petra a 75 kg-os mezőnyben szintén harmadik lett, 135 kg-os teljesítménnyel. Csak úgy mint a junor Válogatott +75 kg-os Tukarcs Viktória, aki 174 kg-ig jutott összetettben. Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek. Legközelebb az Utánpótlás Országos Bajnokságon, Oroszlányban október 30-31.-én szurkolhatunk a soroksári fiatal súlyemelőknek.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *