Junior Országos Bajnokság

Kecskeméten, a Junior Országos Bajnokságon 27 egyesület, 88 sportolója mérte össze felkészültségét, október 24-25.-én. A Bajnokságon csak a nevezési szintet elért versenyzők indulhattak. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői egy ezüst, és három bronzérmet nyertek, továbbá negyedik, ötödik helyezéseknek is örülhettünk. A Soroksáriak közül Harasztovics Gergő szerepelt a legjobban, egyéni csúcsokat ért el, magabiztosan, profi módon versenyzett. A 17 éves Gergő tíz éve versenyez, és az elmúlt években nyert két bajnoki címe mellé most egy ezüstöt szerzett. Varga Richárd egyéni csúcsai közelében teljesítettek, csak úgy, mint Molnár Csongor, és a 2015. évben Európa Bajnokságon is szerepelt többszörös országos bajnok, 99 alkalommal országos csúcsot elért Csipkés Erika. Ők mindannyian harmadik helyezést harcoltak ki. A 19 éves Perjési Eszter, aki már nyolc éve emeli a súlyokat negyedik, míg, Gulicska Laura élete első országos versenyén az ötödik lett. Valamennyi versenyzőnek Szűcs Endre az edzője, aki fizetés nélkül társadalmi munkában építi a közösséget, és ér el nemcsak sport, de a nevelés és a pedagógiai területén sikereket! Az Egyesület próbál dolgozni, és a szakmai feladatait ellátni, ebben a szülők, és a tagságunk viszi a terhet. Köszönet érte! De ez erőn felüli munkával, és anyagi teherrel párosul. Most, hogy a covid-19 vírus miatt leállt az amatőr sport, még az edzések megtartása is kihívás. A novemberi felnőtt országos bajnokságra való felkészülés nehézségét nem az edzőterem hiánya akadályozza, hanem az, hogy sajnálatos módon elfelejtették a 25 éves közösséget, azok akik tehetnének érte!

„Bajban ismerszik meg a barát.”

Várjuk támogatók jelentkezését (tel.: 06 70 5505030), akiknek fontos a gyerekek sikerélményeken alapuló sport általi nevelése. A közösség építés, az érték teremtés, az egészség megőrzés. Örülnénk, ha megtudnánk köszönni másoknak is, hogy nem csak a saját érdekeik a fontosak, ha rólunk, a velünk való kapcsolatról van szó. Kérem, segítsék törekvéseinket, tehetséggondozó programjainkat, osztozzanak velünk a társadalmi felelősség vállalásban is, és bármilyen formában, kérem, hogy támogassák a közösségünket!

Akiknek köszönettel tartozunk, mert a bajban is velünk vannak, segítik a munkánkat:

BUCI PÉKSÉG, Geiger Viktória, Geiger István és neje, MÜ-GU Kft, Dajkahajó Kft, PrintWorks, VERAVA Kft.

Soroksáriak eredményei: Férfi junior korcsoport: 81 kg-os súlycsoport: III. hely: Molnár Csongor 206 kg összetett eredmény, 89 kg-os s.cs.: II. hely: Harasztovics Gergő 237 kg ö.e. +109 kg-os s.cs.: III. hely: Varga Richárd 224 kg ö.e. Női junior 55 kg-os s.cs.: III. Csipkés Erika 119 kg-os ö.e. 64 kg-os s.cs.: IV. Perjési Eszter Noémi 108 kg-os ö.e. 71 kg-os s.cs.: V. hely: Gulicska Laura 83 kg-os ö.e.

Csordás Mihály

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *