Szünidőben is: SPORT

Idén nyáron a soroksári napközis gyerekek mindennapjaiba sikerült becsempészni több alkalommal is sportfoglalkozásokat, melyeket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület szervezett. Amellett, hogy a diákok ezeken, a napokon is hasznosan töltik el a szabadidejüket, többek között megismerik a sport által nyújtott örömöket, a küzdeni akarást, a rendet, a fegyelmet, de főként a rendszerességet. Ugyanis az effajta foglalkozás nemcsak egyszeri alkalom, hanem rendszeresen megrendezett eseménynek számít már a napközisek életében.

A gyakorlatok közé tartozik a sorverseny, gimnasztika, alaki gyakorlatok, súlyemelés alapjainak elsajátítása stb. A “sportos” napokon a gyerekek megismerhetnek számukra ismeretlen és teljesen új mozgásformákat is, mint pl. több versenysport technikája. Minden egyes újonnan megtanult gyakorlattal fejlődik a koordinációs képességük, ezáltal a többi sportban is ügyesebbé válnak. Az első edzésük óta mindig nagy örömmel vesznek részt a tréningeken, ami a mozgás örömén túl sikerélményt biztosít.

A sport a kultúra része, ami a mindennapi életben hasznosítható képességekre tanítja meg a fiatalokat, mint pl.: egészséges versenyszellem, vagy a munkába vetett hit sikerét, ugyanis a nap végén a nebulók csillogó szemmel veszik át a nagy küzdelmek árán elnyert okleveleket.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *