Soroksári Edzőtábor 2009 – Kisújszállás

Idén június 22-28 között kerül megrendezésre a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület hagyományos edzőtábora immár 15. alkalommal. Az idei tábor különlegessége volt, hogy a Heraklész programban részt vevő sportolók is csatlakoztak a budapesti egyesület által szervezett programokon. A heti 8 súlyzós edzésen kívül lehetősége nyílt az ifjú sportolóknak részt venni különböző kulturális programokon is. A hét elején a csapat meglátogatta a kisújszállási református nagytemplomot, amely az Alföld az egyik legnagyobb protestáns gyülekezetével rendelkezik, kiemelt műemlék. Szűcs Endre vezetőedző további vezetésével megtekintésre került az I. illetve a II. világháborús emlékmű, a nagykunsági paraszti életet bemutató tájház és a város híres szobrászművészének, Papi Lajosnak az alkotóháza.
Ezeken a programokon kívül megrendezésre kerültek egyéb sport illetve kulturális események, mint pl. nyílt asztalitenisz és csocsó bajnokság, Ki-Mit Tud?, stb.
A tábor fénypontja a tábortűz volt, ahol bográcsokban marhapörkölt és sült hús gőzölgött, majd következett a hét alatt összegyűjtött zálogok kiváltása.
Vasárnap reggel a soroksári csapat a zuhogó eső ellenére is boldogan, élményekkel és emlékkel kelt útra vissza a fővárosba. Reméljük az elkövetkező években is lehetőségünk nyílik hasonlóan élménygazdag táborban való részvételre.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *