Utánpótlás Súlyemelő Országos Bajnokság

2009. év legrangosabb súlyemelő utánpótlás eseményét rendezték az oroszlányi Városi Sportcsarnokban október 30.-31.-e között. Az Országos Bajnokságon kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői képviselték, nem is akár hogyan. A Bajnokságon 31 egyesület 221 versenyzője küzdött az érmekért, valamint az éremtáblázaton való minél előkelőbb helyezésért. A Soroksáriak a táblázat ötödik helyén végeztek. Az első napon a serdülők küzdöttek, közülük 77 kg-os súlycsoportban Erdei Norbert 117 kg-os összetettel, a hatodik helyen zárt. Remsei Alex 85 kg-ban 121 kg-os összetettel, az ötödik lett. Másnap az ifjúsági lányok között Szűcs Petra jeleskedett, +69 kg-os súlycsoportban 139 kg-os összetettel begyűjtötte harmadik Bajnoki címét. Petra ezen túl a korosztályának legeredményesebb versenyzőjeként, egy hatalmas kupát, és jutalmat vehetett át a szövetség elnökétől, Dobos Imrétől. Tukarcs Dóra sem okozott csalódást szurkolóinak ezen a napon. A törékenynek tűnő 53 kg-os súlycsoportú junior lány 112 kg-os összetettel, megszerezte hatodik Bajnoki címét. Továbbizgulhattunk, mert a java még ezután következett. Hiszen a junior fiúk voltak, ezután Szűcs mester favoritjai, ahol az 56 kg-os súlycsoportban Kalocsai Attila 110 kg-os összetettel harmadikként zárt. A sérülten versenyző 69 kg-os Matis Viktor ötödik lett, 155 kg-os összetettel. Majd jött látott és győzött a “Vezír”, a 85 kg-os súlycsoportú Beleznai Zsolt. A junior válogatott versenyző megszerezte 232 kg-os összetettel, saját maga ötödik ezzel együtt, az egyesület 60. Országos Bajnoki címét. Nagy küzdelmekben helyt álltak a többiek is, 94 kg-os súlycsoportban Féth Milán 205 kg-ot teljesített és harmadik lett. A Murcsik fivérek taktikusan nem egymás ellen versenyezetek Gábor 105 kg-os súlycsoportban lett harmadik, 210 kg-os összetettel, Ferenc +105 kg-os kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Ezután büszkén konstatálta, hogy 215 kg-os teljesítményével végre megelőzte bátyját.

Szűcs Endre az egyesület elnöke, vezetőedzője és mondhatni mindenese elmondta, hogy büszke tanítványaira, a szakmai munka során nem csak az élsport kerül előtérbe, hanem a fiatalok sporton keresztüli nevelése, melynek során testük és lelkük harmonikus fejlődése a fő cél. Így az évek alatt nem csak erejük nő, hanem eredményeik, és tanulmányi előmenetelük is javul. Ezen kívül, mondja a “sikerek kovácsa” szükségünk van önkormányzatunk támogatására, szűkebb és tágabb közösségünk összefogására, melynek eredményeképpen minden évben garantált a fejlődés, és az előrelépés.

Ezután lelkesen beszélt kollegái, akik (társadalmi munkában) segítik munkáját, tanítványai és azok szüleinek feléje áradó szeretetéről, megbecsüléséről, ami erőt ad a napi küzdelmekhez.Összességében elmondhatjuk, hogy jó kezekbe vannak a súlyemelő palánták és a már eredményes versenyzők, hiszen példaértékű összefogást tapasztalhatunk az egyesületnél, amely talán egész társadalmunk érdekeit szolgálja. Bízzunk benne, hogy még sok örömöt okozhat ez az erő kerületünk sportot szerető lakosainak.

Az esemény megörökítő fényképek

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *