Súlyos Hírek

XVIII. Soroksár Kupa ifjúsági, kulturális, és sporttalálkozó

Tizennyolcadik alkalommal adott otthont kerületünk március 20-29.-e között, nemzetközi ifjúsági találkozónak, amely Soroksár Kupa néven vált Európa egyik legnagyobb sport és kulturális találkozójává. Ez évben 12 országból, több mint kétszázan vettek részt a tíz napos eseménysorozaton. 32 szervezet képviseltette magát az immár hagyománnyá vált eseményen, melyet Budapest Főváros XXIII. kerületének Önkormányzata rendezett. A találkozó fővédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester, védnöki tisztét pedig Orbán Gyöngyi és Weinmann Antal alpolgármesterek látták el. A programok között volt sporttábor, sportszakmai szeminárium, hajókirándulás a Dunán, „Budapest fényei” éjszakai buszos városnézés, főzőverseny, súlyemelés, CF edzések, gyógyfürdőzés stb. Kiváló alkalom volt a rendezvény az idegen nyelvek gyakorlására, és egymás kultúrájának megismerésére. A Mikszáth Kálmán Iskola aulájában került megrendezésre az egyik kiemelt program a súlyemelők seregszemléjére. A szabadidős eseményen, kicsik és nagyok próbálhatták ki az erejüket. A helyszínen már kora reggel nagy volt az érdeklődés. Geiger Ferenc polgármester úr az elsők között érkezve, megszemlélte a helyszínt majd köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte a sport nevelő szerepét, és hangsúlyozta annak megbecsült helyét a kultúrában. Köszöntötte a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület aktíváit, tagjait, vezetőit, az egyesület 20 éves megalakulása alkalmából. Délelőtt az utánpótlás korú súlyemelők, és a rekord létszámú női mezőny versengése nyűgözte le a több száz érdeklődőt. Szabóné Makra Ágnes a Mikszáth Kálmán Általános Iskola igazgatónője, és Jeszenszky Rózsa sportreferens adta át a díjakat a győzteseknek. Délután fellépett Tóth Dani profi testépítő, aki nagy sikert aratott, és még tanácsokkal is ellátta az őt kérdezőket. Weinmann Antal alpolgármester úr nyitotta meg az esti küzdelmeket, és külön-külön köszöntötte a megjelent országokat. Beszédében kiemelte a találkozó közösség formáló erejét, és a fiatalok tehetséggondozásának fontosságát. Ebben jelentős sikereket tudhat maga mögött a közel két évtizedes Soroksár Kupa, – hangsúlyozta az alpolgármester úr, majd díjazta a résztvevőket.

Gratulálunk a programok sikeréhez! Mi hiszünk a sport társadalomformáló erejében, hiszünk abban, hogy a sport mindenkié. A sport a kultúra része, fontos nevelési eszköz!

Reméljük, minél többen kapnak kedvet, akár e rendezvény miatt is, a sporthoz. Ha pedig súlyemelés, akkor a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában várják 15h-17h között a sportág iránt érdeklődőket.

 

K.ZS.

 

This entry was posted in Hazai versenyek, Soroksár Kupa, Versenyek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *