Tehetségkutató súlyemelő verseny Soroksáron

Négy egyesület vett részt a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában megrendezett Tehetségkutató súlyemelő versenyen 2014.11.20.-án. A jövő bajnokainak seregszemléjén, 14 éven aluliak vettek részt. A cél pedig a mozgás, a sport megszerettetése, siker élmény biztosítása. Az iskolai és a családi nevelés mellett, a tanórán belüli és kívüli, a sport általi nevelés már több éve sikeresen működik a Mikszáth Iskolában. Szabóné Makra Ágnes Igazgató Asszony és Tantestülete, minden segítséget megad a fenti célok elérése érdekében. Ebben pedig a XXIII. ker. Önkormányzata, a Tankerület, és a SIK is segíti, a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesületet, és a kerület Iskoláit. A kis tornaterem zsúfolásig megtelt, csillogó szemű versenyzőkkel, szurkolókkal, szülőkkel. A gyerekek lelkesen mutatták be a tudásukat, ki csak pár kilót, ki pedig már egy mázsát is a feje fölé tudott emelni! Szűcs Endre a soroksári súlyemelők vezetője, büszkén elmondta, hogy sok a tehetséges fiatal, és nagyon szorgalmasan dolgoznak. Fegyelmet, kitartást, és sikerélményt tanulnak, de a kudarc elviselése is fontos. Mindenki a életkorának, és a biológiai érettségének a figyelembe vételével személyre szóló, egyéni program alapján készül, folytatta a szakedző. Jó közösségben az edzések mellet, van lehetőség a játékra is, csocsó, sakk, „malom”, foci, kondizás, társas játékok, és sok más szerepel a programban. A legjobbak külföldre is eljuthatnak, az Egyesület tagjai már több mint húsz országban jártak, és vitték jó hírét Soroksárnak, fejezte be a gyerekek gyűrűjében álló „Endre bácsi”, az értékelést. Aki már folytatta is a gyerekekkel a munkát. Sok szülő elmondta még, hogy nagyon örülnek, hogy gyermekük ingyen sportolhat, és hogy milyen sokat fejlődtek Endre bácsi kezei alatt. Az eredményhirdetésen a jelenlévő büszke szülők is átadhatták gyermeküknek a megérdemelt érmet. Igazán megható pillanatok voltak!

A versenyzőket a technikájuk, és a testsúlyukhoz viszonyítva, a felemelt súly nagysága alapján minősítették, így arany, ezüst, és bronzminősítést érhettek el.

A Soroksáriak eredményei:

Arany minősítést értek el: Csipkés Erika, Kerekes Gergő, Horváth Adrienn, Rigler Fanni, Varga Richárd, Beleznai Gábor.

Ezüst minősítést értek el: Fülöp Ádám, Márkus Ádám, Muzellák Máté, Papp Noel, Perjési Eszter, Perjési Benjámin, Báder Gábor, Molnár Csongor, Harasztovics Gergő,

Bronz minősítést értek el: Rakaczky Dorka, Sánta Laura, Búzás Csaba.

K.ZS.

GRATULÁLUNK!

 

This entry was posted in Hazai versenyek, Versenyek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *