Szlovákia: Milos Zelinka emlékverseny

Súlyemelőink Szlovákiában vettek részt az egykori kiváló edző, Milos Zelinka emlékversenyén. A rangos viadalon, három ország kilenc csapata mérte össze erejét. A Soroksáriak közül a legszorgalmasabbak, és közülük a legeredményesebbek indulhattak. Több mint ötvenfős utánpótlás korú sportolóból heten kaptak bizalmat tehetségük fejlesztéséhez. A három nap alatt az edzések mellett, volt idő játékra, és pihenésre is. Fürdőzés, foci, esti séta, városnézés színesítette a programot. A Soroksáriak mestere Szűcs Endre elmondta, hogy fontos tanítványainak motiválása, és a legjobbak vehetnek részt a külföldi versenyeken. Az elmúlt húsz évben, az Egyesület alakulása óta, több mint száz fiatal soroksári juthatott így külföldre, és ott siker élményekhez. A sport a kultúránk része, fontos nevelési eszköz. Az ókori Olimpiai versenyek idején, nem háborúztak, a győztesekre büszkék voltak. A mai napig fennmaradtak a kiváló atléták nevei, és dicső tettei. Remélem mi is tudtunk adni egy kis pluszt két évtizedes munkánk alatt a családoknak. Munkánkat eddig, és a továbbiakban is ingyenesen végezzük. Tovább dolgozunk, és végezzük feladatunkat, zárta értékelését Szűcs Endre.

A Soroksáriak eredményei:

Utánpótlás abszolút női verseny (12-16 évesek): I. hely: Csipkés Erika (97 kg összetett eredménnyel)182 sincler pont. II. hely: Horváth Adrienn (92 kg összetett eredménnyel)163 sinc. pont. III. hely: Rigler Fanni (108 kg összetett eredménnyel) 157 sinc. pont. IV. hely: Perjési Eszter 131 sinc. pont.

Utánpótlás abszolút fiú verseny (10-16 évesek): III. hely: Kerekes Gergő (170 kg összetett eredménnyel) 236 sinc. pont. IX. hely: Varga Richárd (165 kg összetett eredménnyel) 184 sinc. pont. XVII. hely: Molnár Csongor (59 kg összetett eredménnyel) 103 sinc. pont.

KZS.

This entry was posted in Külföld, Versenyek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *