Felnőtt Országos Bajnokság

Pécs városában gyűlt össze a súlyemelő sportág elitje, 2013 szeptember 21.-én. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői, egész évben edzettek, tanulás és munka mellett, hogy indulhassanak a sportág legnagyobb hazai eseményén, a Felnőtt Országos Bajnokságon. Közülük nyolc soroksári súlyemelőnek sikerült a kvalifikáció, és indulhattak a 82 főt számláló mezőnyben. A hölgyeknél a sokszoros utánpótlás bajnok, országos csúcs tartó, és felnőtt bajnok Tukarcs Dóra esélyesként érkezett. Végül az 53 kg-os súlycsoportban a második helyet szerezte meg, 101 kg-os összetett eredménnyel. Szűcs Petra 75 kg-os súlycsoportban juniorként állt rajthoz. Formája nem a legjobb volt, hiszen már a tanulásé a főszerep Petra életében. Ugyanis megkezdte tanulmányait a Semmelweis Egyetemen, orvosnak készül. Nagy akarással sikerült a második helyen végeznie, 148 kg-os összetett eredménnyel, ami így is junior első osztályú minősítés. Meszes Bianka a +75 kg-os hölgyek csatájában, a harmadik helyen zárt 147 kg-os összetett eredménnyel. A férfiak mezőnyében sajnos két versenyző munkája miatt nem tudta vállalni a megmérettetést, így helyettük is küzdöttek a többiek. Beleznai Zsolt új súlycsoportjában, a 85 kg-ban állt rajthoz. Rutinosan versenyzett, hiszen ő is többszörös bajnok az utánpótlásúaknál. Végül a hatodik helyen végzett 224 kg-os összetettel. Az ólomsúlyúak kategóriájában négy soroksári is érdekelt volt. Közülük Vatai Viktor volt a legjobb, és a dobogó harmadik fokára állhatott, 270 kg-os összetettel. Viktor VB-on, és EB-on szerzett már érmet, elő csúcsokat tart. Tíz országos bajnoki címet szerzett, eltökélt szándéka, hogy újra bekerüljön a felnőtt válogatottba. Bacsó Barnabás a negyedik helyen végzett 250 kg-os összetettel. Barna aki szintén sokszoros bajnoki címet nyert már, most mint testnevelő, szakedző segíti egyesülete munkáját. Simai László könnyen mozgott, de a versenyzés hiánya miatt az egykori junior VB helyezett, sokszoros utánpótlás bajnok nem bírt szakításban fogásaival, és kiesett. Sebaj, majd jövőre.

Szűcs Endre a versenyzők edzője, és az egyesület elnöke büszke sportolóira. És ahogy kérdésünkre elmondta: -„Jó közösségben, jó dolgozni! Az eredmények, és a sikerek, utazások, pedig tovább erősítik a sport, és az egészséges életmód iránti elkötelezettségünket.”

Legyél Te is részese a sikereknek! Próbáld Te is ki a súlyemelést!! Edzések mindennap 15-17h között a Mikszáth K. Iskolában, kedden és csütörtökön 16-18 h között a Páneurópa Iskolában, szerdán és pénteken 16-18h között a Grassalkovich Iskolában!

K.ZS.

 

This entry was posted in Hazai versenyek, Versenyek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *