XXV. Soroksár Kupa

„Nemzetközi Tehetségkutató olimpiai súlyemelés szabadidős verseny, és családi nap”

Sportolni jó!

Válaszd az olimpiai súlyemelést, várunk Téged is!

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület, a Budapesti Súlyemelő Szövetség szakmai támogatásával, 25. éve működteti nemzetközi tehetségkutató programját. 2024 április 13.-án a Soroksári Sportcsarnok adott otthont a „Soroksár Kupa, Nemzetközi Tehetségkutató az Olimpiai Súlyemelés sportágban, és Családi Nap”, sportág népszerűsítő rendezvénynek. 

14 ország 127 sportolója színesítette az eseményt, és népszerűsítette a Fővárosban a súlyemelés sportot, és győzte le elsősorban önmagát, és jutott sportélményhez, sportsikerhez. Köztük a legnépesebb közösséget a Soroksári fiatalok adták, akik több mint ötvenen vettek részt a nagyszabású rendezvényen, ahol több más program is színesítette az eseményt.

Ki kell emelni, hogy két versenydobogón zajlott párhuzamosan a küzdelem a súlyokkal, ami egyedül álló a hazai súlyemelés történetében.
A nemzetközi bemutatót 2022 év után, második alkalommal rendezte a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület két verseny dobogón. A BSSZ, és a So.S.E. 2011. év óta működteti fejlesztő, tehetséggondozó programját, melynek keretében közösséget építünk, sikerélményt nyújtunk, és a sport segítségével fejlesztjük a képzéseinken résztvevőket.

A rendezvény célja volt az egészség megőrzés. A súlyemelés sportág népszerűsítése, Magyarországon, és a Fővárosban. Sportra, és egészséges életmódra nevelés. Közösség építés, érték teremtés! Továbbá társadalmi felelősség vállalás.

A program előkészületeiben, szervezésében, és vele kapcsolatos munkákban több mint ötven fő vett rész. Kiemelten köszönjük a Soroksári SSZSE tagjainak, aktíváinak a munkáját. Köszönjük a Budapesti Súlyemelő Szövetség elnökség tagjainak, és aktíváinak a személyes munkáját! Köszönjük a Magyar Súlyemelő Szövetség támogatását, Soroksár Önkormányzatának a támogatását, Támogatóinknak (MÜGU, HUN Street Workout Szövetség, BUILDER, ABSOLUTE LIVE), és aktíváinknak, tagjainknak, a szülőknek az önzetlen segítségét!

This entry was posted in Hazai versenyek, Soroksár Kupa, Versenyek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *