A szünidőben is dolgoztak a súlyemelők

A soroksári súlyemelők a nyári szünidőben sem tétlenkedtek. Szorgalmasan készültek a nyári és őszi versenyekre az erős lányok, és fiúk.

Szűcs Petra Amszterdamban edzőtáborozott, a Holland súlyemelő válogatottal. Majd július 16.-án az Amszterdam Kupán 170 kg-os összetett eredménnyel zárta a felkészülést. A 17 éves Petra, aki a Német Nemzetiségi Gimnázium negyed éves kitűnő tanulója, a felnőttek között is a legjobbnak bizonyult.

A legszorgalmasabb gyerekek, július 23.-án Lengyelországban, Oborniki városában álltak rajthoz. A Budapest Válogatott csapatának tagjaként ifj. Szűcs Endre, 210 kg-os összetettel a harmadik lett. Egyéniben minden soroksári sportoló a dobogó valamelyik fokára állhatott. Csipkés Erika 48 kg-os összetettel, Rakaczki Dávid 55 kg-os összetettel, Barta Krisztián 70 kg-os összetettel első helyen végeztek súlycsoportjukban, míg Barta Patrik 45 kg-os összetettel harmadik lett.

Augusztus 20.-án Szerbiában, Szabadka városának Kupáján léptek dobogóra a soroksári erős emberek. Beleznai Zsolt, Copek Károly, és Murcsik Gábor az öt országot és több mint félszáz sportoló csapat versenyén a hatodik helyet szerezték meg.

Legközelebb Szűcs Petrának szurkolhatunk a bukaresti Európa Bajnokságon szeptember 15.-én, ahol a magyar válogatott csapatvezetője a soroksáriak mestere Szűcs Endre lesz. Majd Lettország fővárosa Riga lesz az úti cél, október közepén pedig a felnőtt Országos Bajnokság vár a kerületünk „nehéz atlétáira”

KZS

This entry was posted in Külföld, Versenyek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *