XXIV. Soroksár Kupa

Sportolni jó!

Válaszd a súlyemelést, várunk Téged is!

Huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre, Budapesten a súlyemelés hazai, de talán Európa egyik legnagyobb ifjúsági, kulturális, és sporttalálkozója. Április 02.-án a Soroksári Sportcsarnokban először tarthattak súlyemelő versenyt. A rendező, és az esemény alapítója Szűcs Endre, aki a Budapesti Súlyemelő Szövetség és a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület elnöke, a következőket mondta el kérésünkre:

  • „Álmodtunk egy nagyot, és 1997-ben meghívtunk három országból súlyemelő csapatokat, hogy kialakítsunk egy versenysorozatot, ahol a fiatalokat sport és kulturális élmény éri. Ezzel indult útnak a „Tehetséggondozó programunkat”, amelyben több mint ezer fiatalt ért eddig olyan pozitív élmény melynek hatására, jobb emberekké válhattunk. Folyamatosan fejlődtünk, és már több mint 20 országból közel 2000 sportoló vett részt a Soroksár Kupákon. A mostani programban volt street workout verseny, és az országban először két versenydobogón párhuzamosan súlyemelő verseny. Több száz néző előtt, 12 ország, közel kétszáz versenyzője küzdött a mostani versenyeken. Köszönjük a MÜGU Kft,-nek önzetlen támogatását, és a szülőknek, az aktíváknak, a tagoknak, a barátoknak, a sportolóinknak a segítségét. Mert nélkülük nem ment volna. Az utolsó utáni pillanatban segített Soroksár Önkormányzata. Büszkék vagyunk, mert értéket teremtünk, közösséget építünk immár 28. éve itt Soroksáron!”- zárta beszámolóját Szűcs Endre, mindenki Endre bácsija.

Kívánjuk, a mesternek hogy legyen ereje, és türelme a további küzdelemhez, mert nélküle se pénz, se súlyemelés nem lenne. A súlyemelés sportág eltűnése beláthatatlan nevelési, és társadalmi lavinát indíthat el a Kerületünkben. Figyelemre méltó, és sokan nem is gondolják, hogy az Egyesületben mindenki társadalmi munkában dolgozik, még költségtérítést sem kap. A gyerekeknek nem kell tagdíjat fizetni, a versenyek, a programok, az edzések ingyenesek. A külföldi több napos versenyekre is csak az útiköltségekhez kell hozzájárulni.

Példa értékű összefogás erejét mutatja a közel három évtizede elindított program. A sport összeköti az embereket, közösséget épít, siker élményt ad! Gratulálunk a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület sportolóinak, aktíváinak, támogatóinak, a szülőknek, és a „mindenes” Szűcs Endrének.

Reméljük, minél többen kapnak kedvet, akár e rendezvény miatt is, a sporthoz. Ha pedig súlyemelés, akkor a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában várják, (minden hétfőn, szerdán és pénteken 15h-17h között), a sportág iránt érdeklődőket.

 

K.ZS.

This entry was posted in Soroksár Kupa, Versenyek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *