XXII. Soroksár Kupa

Sportolni jó!

Válaszd a súlyemelést, várunk Téged is!

Huszonkettedik alkalommal került megrendezésre, Soroksáron a súlyemelés hazai, de talán Európa egyik legnagyobb ifjúsági, kulturális, és sporttalálkozója. Március 28-31.-e között 18 ország képviseltette magát, köztük Málta, és Románia először. A Soroksár Kupák történetében eddig 23 ország, több mint 1700 sportolója vett részt. A találkozó fővédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester, védnöki tisztét pedig Orbán Gyöngyi és Weinmann Antal alpolgármesterek látták el. Ez évben az eseménysorozaton 16 hazai szervezet, több mint kétszáz tagja képviseltette magát, és gyűjtött élményeket, tapasztalatokat.

A fő program, a súlyemelők seregszemléje, Mikszáth Kálmán Általános Iskolában zajlott, több mint 100 sportoló mérte össze erejét, felkészültségét. Több százan szurkoltak, és érdeklődtek a súlyemelés iránt. Kerületünk Önkormányzatának vezető, Képviselői, Intézményvezetői, a Fővárosi Önkormányzat által delegált, szakemberek, a Budapesti Sportszövetségek Uniója, a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetői is szurkoltak a sportolóknak. Példa értékű összefogás erejét mutatja a több mint két évtizede elindított program, a sport összeköti az embereket, közösséget épít, siker élményt ad! Gratulálunk a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület sportolóinak, aktíváinak, támogatóinak, és elnökének Szűcs Endrének.

Reméljük, minél többen kapnak kedvet, akár e rendezvény miatt is, a sporthoz. Ha pedig súlyemelés, akkor a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában várják, (minden hétfőn, szerdán és pénteken 15h-17h között), a sportág iránt érdeklődőket.

A Soroksáriak eredményei: 

  1. helyezést ért el: Csipkés Erika, Kerekes Gergő, Molnár Csongor (aki korosztályának az abszolút bajnoki címét is megszerezte!), Harasztovics Gergő, Varga Richárd, László Lili Elvira, Perjési Eszter, Takács Gábor Marcell.
  2. helyezést ért el: Somfalvai Balázs,
  3. helyezést ért el: Böröndi Hunor, Molnár Botond,
  4. helyzést ért el: Csordás Mihály, Muzellák Máté, Apáti Zalán.

K.ZS.

This entry was posted in Hazai versenyek, Soroksár Kupa, Versenyek and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *