Soroksári súlyemelok Litvániában

2009. április 29-én indult el a soroksári súlyemelok 5 fos csapata Szucs Endre szakedzo vezetésével a távoli Litvániába.
Megérte a hosszú utazás, ugyanis nem kellett csalódnunk: Kaunas valóban olyan volt, mint amilyenre számítottunk. A magyar ember szemének különleges épületekkel, a hangulatos sétálóutcával, a rendkívül egészséges ételekkel és a litvánok hatalmas vendégszeretetével, valamint közvetlenségével. Kaunas kedves és barátságos helyként mutatkozott be nekünk. A programok során szoros barátságot kötöttünk a helyi állat kertben egy pelikánnal, megtekintettük a 2011-es atlétikai EB helyszínét, és a világhíru kaunasi kosárlabda csapat létesítményeit.
Természetesen nem csak várost nézni utaztunk ilyen messzire; május 2-án, szombaton várt még ránk egy megmérettetés. Hangulatos verseny keretében mérkoztünk meg az északi államok legjobbjaival, többek között Lengyelország, Észtország és természetesen Litvánia csapataival.
A verseny napján a Soroksáriak közül elsoként Tukarcs Dóra lépett a dobogóra, aki öt magabiztos fogással nyerte meg a hölgyek versenyét 112 kg-os összetett eredménnyel.
A serdülo fiúk versenyében Kaczur Zsolt (ö.: 104 kg), valamint Erdei Norbert (ö.: 114 kg) mutatták meg milyen erosek a magyarok. Eredményeikkel egy-egy bronzérmet szereztek csapatunknak.
A legerosebbek között végül, de nem utolsó sorban Vatai Viktor mutatta meg tehetségét. 300 kg-os összetett eredménnyel, valamint 6 jó gyakorlattal utasította maga mögé a külföldi versenyzoket, ezzel súlycsoportja, valamint az egész mezony legjobbja címet zsebelhette be.A csapatbajnokságban a két arany-, és a két bronzérem az elokelo 3. helyet jelentette a soroksári súlyemeloknek.

DORKA

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *