XXI. Soroksár Kupa

Sportolni jó!

Válaszd a súlyemelést, várunk Téged is!

Huszonegyedik alkalommal került megrendezésre, Soroksáron a súlyemelés hazai, de talán Európa egyik legnagyobb ifjúsági, kulturális, és sporttalálkozója. A Soroksár Kupák történetében eddig 21 ország, több mint 1600 sportolója vett részt. A találkozó fővédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester, védnöki tisztét pedig Orbán Gyöngyi és Weinmann Antal alpolgármesterek látták el. Ez évben az eseménysorozaton 22 szervezet, több mint kétszáz tagja képviseltette magát, és gyűjtött élményeket, tapasztalatokat.

A fő programon, a súlyemelők seregszemléje, március 23-24.-én a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában zajlott. 15 ország több mint 100 sportolója mérte össze erejét, felkészültségét.

A verseny két napján több százan szurkoltak, és érdeklődtek a súlyemelés iránt. Több intézményvezető, a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Sportszövetségek Uniója, a Bolgár és a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetői is szurkoltak a sportolóknak.

„A sport közösség építő lehetőség, összeköti az embereket, élményt ad. Mi hiszünk a sport társadalomformáló erejében. Egyre többen, vállalkozók, politikusok, kerületi lakosok ismerik meg törekvéseinket, és állnak mellénk. Köszönöm az Egyesületünk tagjainak, aktíváinak, a szülőknek, és a támogatóinknak, hogy segítették munkánkat!”- többek között, e szavakkal zárta a 21. Soroksár Kupát Szűcs Endre, aki alapítója és szervezője volt a találkozóknak.

Reméljük, minél többen kapnak kedvet, akár e rendezvény miatt is, a sporthoz. Ha pedig súlyemelés, akkor a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában várják, (minden hétfőn, szerdán és pénteken 15h-17h között), a sportág iránt érdeklődőket.

A Soroksáriak eredményei:

I . helyezést ért el: Végh Sándor, Csipkés Erika, Varga Richárd, László Lili Elvira, Perjési Eszter, Géczi Katinka, Beleznai Gábor, Molnár Csongor, Perjési Benjámin, Molnár Botond, Takács Gábor Marcell, Somfalvai Balázs, Gáspár Balázs, Kállai József.

II. helyezést ért el: Harasztovics Gergő, Bandula Marcell, Böröndi Hunor, Báder Gábor.

III. helyezést ért el: Muzellák Máté, Deák Ferenc, Berecz András, Kenyeres Tamás, Nizalóczki Erik.

IV. helyzést ért el: Kerekes Gergő, Szabó András Ákos.

K.ZS.

This entry was posted in Soroksár Kupa, Versenyek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *