XX. Soroksár Kupa

Sportolni jó, válaszd a súlyemelést, várunk Téged is!

Huszadik alkalommal került megrendezésre, Soroksáron a súlyemelés hazai, de talán Európa egyik legnagyobb ifjúsági, kulturális, és sporttalálkozója. A Soroksár Kupák történetében eddig 21 ország, több mint 1500 sportolója vett részt. A találkozó fővédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester, védnöki tisztét pedig Orbán Gyöngyi és Weinmann Antal alpolgármesterek látták el. Ez évben a hat napos eseménysorozaton 22 szervezet, több mint kétszáz tagja képviseltette magát, és gyűjtött élményeket, tapasztalatokat.

A fő programon, a súlyemelők seregszemléje, március 17-18.-án a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában zajlott. 12 ország közel 100 sportolója mérte össze erejét, felkészültségét.

Orbán Gyöngyi alpolgármeter, Szabóné Makra Ágnes a Mikszáth Kálmán Általános Iskola igazgatónője, a Fővárosi Önkormányzat részéről pedig Szlatényi György BSU főtitkár, és Szűcs Endre a Soroksári SSZSE elnöke adta át a díjakat a sportolóknak. Fellépett Tóth Dani profi testépítő, aki hatalmas sikert aratott. A verseny két napján több százan szurkolta, és érdeklődtek a súlyemelés iránt.

„Mi hiszünk a sport társadalomformáló erejében, hiszünk abban, hogy a sport mindenkié. A sport a kultúra része, fontos nevelési eszköz! Köszönöm mindenkinek az elmúlt két évtizedben végzett munkáját, és támogatását!”- többek között, e szavakkal zárta a 20. Soroksár Kupát Szűcs Endre, aki alapítója és szervezője volt a találkozóknak.

Reméljük, minél többen kapnak kedvet, akár e rendezvény miatt is, a sporthoz. Ha pedig súlyemelés, akkor a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában várják, (minden hétfőn és szerdán 15h-17h között), a sportág iránt érdeklődőket.

 

A Soroksáriak eredményei:

 

  1. helyezést ért el: Csipkés Erika, Rigler Fanni, Szűcs Petra, Perjési Eszter, ifj. Szűcs Endre, Harasztovics Gergő, Beleznai Gábor, Molnár Csongor, Perjési Benjámin, Báder Gábor, Antaly Aliz Gréta, Somfalvai Balázs, Földvári Péter, Antaly Vajk, Kardos Richárd.
  2. helyezést ért el: Bán József, Molnár Botond, Muzellák Máté, Papp Noel, Papp Marcell.

K.ZS.

This entry was posted in Soroksár Kupa, Versenyek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *