Soroksári edzőtábor Kisújszálláson

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület június 21-27. között tartotta, immár 16. alkalommal hagyományos kisújszállási edzőtáborát.
Az ifjú sportolók számára lehetőség nyílt megismerni a versenysport valódi arcát, emellett számos kulturális és egyéb sporttevékenység színesítette a tábor programját.
A test fejlesztését szolgálták a napi kétszeri edzések, a reggeli tornák valamint az Erzsébet Gyógyfürdőben történő úszás és strandolás. Szellemi táplálékként a súlyemelőink, megismerték Kisújszállás történelmét, a református templomban tanulmányozhatták, hogyan működik egy orgona. A Horváth tanyán a várost alapító kunok történelméről és életmódjáról hallgattak meg előadást, meg az ősi állattartást, illettve lovagolás is szerepelt a programban. A Papi Lajos Alkotóházba a szobrász művei mellett történelmi személyiségekről, vallási jelentekeről és mesefigurákról alkotott szalmabábukat tekintettek meg.
Tudásuk öszemérésére több lehetőség is adódott. A pingpong versenyen Kaczur Zsolt diadalmaskodott, csocsóban a Szűcs testvérek – Petra és Endre – nem találtak legyőzőre, míg a nagysikerű Ki-Mit-Tudon Murcsik Ferenc, Féth Milán és Murcsik Gábor Casting című rögtönzéses darabja nyert.
A tábor fénypontjául a szombaton megrendezett Kisúj Kupa kiemelt súlyemelő verseny szolgált, ahol versenyzőink mind egyéniben, mind csapatban bemutatták mennyit fejlődtek a tábor során. A csapatverseny érdekessége az itt debütáló lebonyolítási forma volt, melyszerint a csapattagok sorsolással kerültek kiválasztásra, így más klub sportolóival kellett együtt minél jobb eredményt elérni a versenyzőknek és az edzőknek.
A nagy eseményt követően tábortűz mellett, a vendéglátó kisújszállási egyesület tagjaival közösen elfogyasztott vacsora, majd a hét során “vétkesek” zálogkiváltása zárta a tábort.

Murcsik Gabi

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *