Tehetségkutató súlyemelő verseny

A Budapesti Súlyemelő Szövetség által életre keltett Utánpótlás Tehetségkutató versenysorozat ez évben a harmadik állomásához érkezett. November 28.-án a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában szülők, pedagógusok, szurkolók érdeklődése mellett Jeszenszky Rózsa kerületünk sportreferense nyitotta meg, a főváros súlyemelés sportjának soron következő utánpótlás seregszemléjét. A megnyitón részt vett Dücső Csaba úr SIK Igazgató, és kollégái, valamint Heider László úr Tankerület Igazgató. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület, versenyző palántái uralták a mezőnyt. A 42 fő indulóból, negyvenen soroksári tanulók voltak! Országos szinten is kiemelkednek a Soroksáriak, ugyanis náluk van a legnagyobb utánpótlás bázis, és a minőségben is a legjobbak között vannak.

Szűcs Endre a Soroksáriak elnöke, mindenese, büszkén beszélt az elmúlt időszakról:
-„ Megalakulásunk óta, ami lassan húsz éve volt, segíti a munkánkat az Önkormányzatunk. A mostani esemény egy újabb közös munkának az eredménye. Ez év elején Egyesületünk, „partnerségi együttműködési megállapodást” kötött az Önkormányzattal. A megállapodás célja, többek között, a soroksári lakosok testi- és lelki javának szolgálata. Ennek keretében a Mikszáth Kálmán, a Páneurópa, és a Grassalkovich Antal Általános Iskolákban, ingyenes sport foglakozásokat tartunk, minden helyszínen heti 2-5 alkalommal, 8-14 éves gyerekeknek. Valamennyi felmerülő költséget (sporteszközök, nevezési díjak, sportfelszerelés, versenyengedélyek stb.) Egyesületünk fizeti, illetve biztosítja. Nagy gyakorlattal, és szakmai tapasztalattal rendelkezünk az utánpótlás nevelés területén, 74 alkalommal szereztek országos bajnoki címet súlyemelőink, nyolc versenyzőnk Világ, és Európa bajnokságokon szerzett érmeket, helyezéseket. Szumó Szakosztályunk sincs lemaradva, ők a bajnoki címeken túl, kétszer Európa Bajnokságot is nyertek. A sikerek mellet igen fontosnak tartjuk a sport, nevelő erejét! Nálunk nem baj, ha valaki nem jut el a válogatottságig, mert a közösség ereje, és a sikerélmények, révén mindenki nyertes lehet, és az életben fogja tudni alkalmazni mind azt, amit fiatalon a sportban megtanult, és tapasztalt.” Fejezte be értékelését Szűcs mester.

Az első versenyen a 8-10 évesek mutatták be lelkesen, és izgatottan, amit edzésen tanultak. A nézőtéren, ahol már alig lehetett elférni, lelkesen szurkoltak a versenyzőknek. Az első verseny befejezése után rögtön következett a második megmérettetés, a 11-13 évesek részére. De előbb a várva várt eredményhirdetés, ahol a díjakat Egresi Antal alpolgármester úr, aki köszöntötte a megjelenteket, és Dücső Csaba úr, a SIK igazgatója adta át. A következő versenyt megtekintette Geiger Ferenc polgármester úr, aki elismerően nyilatkozott a látottakról. A gyerekek pedig nagy elszántsággal emelgették a súlyokat, és örömmel nyugtázták Király Béla főbíró „gyakorlat jó” értékelését. A versenyt Bacsó Barnabás a Soroksáriak edzőjének 160 kg-os lökés gyakorlata zárta. Az eredményhirdetésre felsorakozott sportolók, és a szurkolók előtt Geiger Ferenc polgármester úr köszöntője zárta a sportos délutánt a „Mikszáthban”. A Polgármester úr beszédében kiemelte a sport nevelési értékét, közösség formáló hatását, társadalmi szükségességét, majd átadta a gyerekeknek a megérdemelt díjakat. A nap főszereplői pedig az éremmel a nyakukban büszkén, élményekkel gazdagon térhettek haza.

A soroksári versenyzők eredményei, Kölyök II korcsoport (8-10 évesek): Arany fokozatot, és elismerést kapott: Daróczi György, Molnár Csongor, Beleznai Gábor, Kiss Patrik, Ezüst fokozatot, és elismerést kapott: Sárkány Kristóf, Tömöri László, Nagy Richárd, Bali Zsolt, Sztojka Károly, Végső Anett, Bronz fokozatot, és elismerést kapott: Szegedi Martin, Perjési Benjámin, Kiss Róbert, Szegedi Bianka, Juhász Dominik, Antal Kristóf, Rostás Mihai, Rohály Simon, Varbay Nándor.

Kölyök I korcsoport (11-12 évesek): Arany fokozatot, és elismerést kapott: Rigler Fanni, Barta Patrik, Harasztovics Gergő, Bányik Erik, Márkus Ádám, Ezüst fokozatot, és elismerést kapott: Perjési Eszter, Balog Barbara, Bronz fokozatot, és elismerést kapott: Juhász István, Major Mihály, Rohály Andor, Muzellák Máté,

Serdülő korcsoport (13 évesek): Arany fokozatot, és elismerést kapott: Horváth Adrienn, Barta Krisztián, Kerekes Gergő, Varga Richárd, Bakró Mercédesz,

Ifjúsági korcsoport (16 évesek): Arany fokozatot, és elismerést kapott: ifj. Szűcs Endre

Felnőtt korcsoport: Arany fokozatot, és elismerést kapott: Bacsó Barnabás.

KZS.

This entry was posted in Hazai versenyek, Versenyek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *