Csipkés Erika országos csúcsokat “emelt”

Budapesten a Testvériség SE tornacsarnokában rendezte meg, a Magyar Súlyemelő Szövetség az Iskolások Országos Bajnokságát. Huszonegy egyesület 140 versenyzője küzdött március 29.-30.-án a bajnoki címért. Kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület képviselte. Szűcs Endrét az Egyesület elnökét, mindenesét kérdeztük a soroksári sportolók eredményeiről. “Kilenc versenyzőnk jutott a döntőbe, -kezdte beszámolóját, a vezetőedző. Ki kell emelnem Csipkés Erika teljesítményét, aki négy új országos csúcsot ért, a súlycsoportjában győzött, és az abszolult serdülő női rangsorban a harmadik helyen végzett. Ezzel biztosította helyét a Válogatottban. Csak úgy mint ifj. Szűcs Endre, aki az ifjúságiak +94 kg-os súlycsoportjában győzött, és készülhet a szeptemberi Ifjúsági Európa Bajnokságra.” A szakembertől megtudtuk hogy legközelebb az Egyetemi és Főskolás Országos Bajnokságon láthatjuk a soroksári erős lányokat, és fiúkat. Továbbá a Páneurópa Általános Iskolában is elkezdték a műhely munkát, és igen népszerű a súlyemelés a gyerekek körében. Egészen biztos hogy jó kezekben vannak, hiszen Bacsó Barnabás, és Pánczél János edzők lelkesen foglalkoznak a fiatal tehetségekkel. Akiket motiválhat a múlt, és a jelen kiváló redményei, az Egyesület közösségi ereje. Csak így tovább, erőt egészséget, sikereket kívánunk!

A soroksári versenyzők eredményei:

Serdülő Leány korcsoport: 40kg-os s.cs: I.hely Csipkés Erika 70 kg összetett eredményel I. osztályú minősítés ért el! 44kg-os s.cs: I.hely Horváth Adrienn  56 kg ö.e., 53 kg-os s.cs:II.hely Kneifel Réka 71 kg ö.e.
Serdülő Fiú korcsoport: 45kg-os s.cs: IV.hely Rakaczky Dávid 71kg ö.e. 56kg-os s.cs: II.hely Sárkány Máté 105 kg ö.e., III.hely Kerekes Gergő 103 kg ö.e. 77kg-os s.cs.: III.hely:Barta Krisztián 96kg ö.e.
Ifjúsági : +94kg-os s.cs:I.hely ifj. Szűcs Endre 244 kg összetett eredményel I. osztályú minősítés ért el!

 

 

This entry was posted in Hazai versenyek, Versenyek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.