Tehetségeket kutattak

Zsibongással és izgalommal telt meg a Mikszáth Kálmán Általános Iskola tornaterme 2010 december 15.-én. Negyedik alkalommal került megrendezésre a Budapesti Súlyemelő Szövetség által útjára indított súlyemelő Tehetségkutató versenysorozat. Ez alkalommal másfél tucat 13 év alatti ifjú versenyző gyűlt össze, hogy megmutassa tehetségét önmagának és a megjelent szülőknek, tanároknak, szurkolóknak. A versenyt Zsivoráné Oláh Katalin igazgatóhelyettes nyitotta meg, és bátorította a sportpalántákat. Továbbá örömét fejezte ki, hogy a kerületünk más iskolájának tanulói is jelen vannak. A fiatalok némi izgalommal de bátran, fegyelmezetten hajtották végre gyakorlataikat, bizonyítva a sport nevelő hatásait.
A verseny rendezőjét, a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület edzőjét, Szűcs Endrét kérdeztük a versennyel kapcsolatos élményekről, tanulságokról: “Manapság egyre több gyerek küzd nagyon fiatalon egészségügyi problémákkal, különböző koordinációs zavarokkal, illetve sajnos magatartásbeli problémák is felmerülnek. Mi fontosnak tartjuk a sport általi nevelést, hiszünk benne, hogy a rendszeres testmozgással egészéges életmódra, fegyelmezettségre okíthatjuk a gyermekeket, emellett átélhetik a közösségbe tartozás élményét is. Öröm látni a fiatalok folyamatos testi és lelki fejlődését, amely túlmutathat a sportági sikereken. Kiemelném azt a tényt, hogy a gyerekek tagjai lehetnek egy pezsgő közösségi életnek, amelynek pozitív élményei egész életükre kiterjedhet”. Kérdésemre elárulta, hogy a következő megmérettetés januárban várható, és aki kedvet érez a súlyemeléshez jelentkezhet a folyamatosan induló tanfolyamokra. Ha kíváncsi a sportág mikéntjeire látogasson el a soroksári egyesület edzőtermébe, a Mikszáth K. Általános Iskolába, hétfőn, szerdán, vagy pénteken 16 és 18 óra között.

A soroksári sportolók eredményei (8-12 éves leány, és 8-12 éves fiú korosztály):
Aranyminősítés (I. helyezés) értek el: Csipkés Erika, Jakab Sándor, Kneifel Réka, Fancsali Kristóf, Varga Edit, Kiss Norbert, Szalontai Balázs, Csiklya Benjámin.
Ezüstminősítést (II. helyezés) értek el: Rigler Fanni , Barta Patrik, Rakaczky Dávid, Barta Krisztián.
Bronzminősítést (III. helyezés) értek el: Belovay Ferenc, Bertók Krisztián.

This entry was posted in Hazai versenyek, Versenyek and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *