Nemzetközi emelések: Holesov CP Csehország

Csehországban Holesov városában, a Cseh államiság nemzeti ünnepén 2019.09.28-án, 25. alkalommal került megrendezésre a egyedi rendezésű súlyemelő verseny. A versenyen közel 100 résztvevő, 3 országból mérte meg erejét lökésben ahol 4 gyakorlatot lehetett bemutatni. A Budapest Válogatott tagjaként a soroksári versenyzők is küzdöttek a fődíjért amely szokás szerint egy sütésre előkészített félmázsás malac volt.

Molnár Csongor új egyéni csúcsokat ért el és a 16 fős mezőnyben magabiztos győzelmet aratott a U15 korosztályban.

U17-es korosztályban Harasztovics Gergő 228 kg-os összetettel, új egyéni csúcsot teljesített amivel korosztályában diadalmaskodott és a felnőtt korcsoportban is sikerült a legjobb tíz között végeznie, amiért szintén díjazásban részesült.

A felnőttek között ifj. Szűcs Endre és Csordás Mihály küzdött, hogy malaca legyen. Versenyzőinket nem kerülte el a szerencse, formájuknak megfelelően, eredményesen zárták a rendkívül jó hangulatú és jól szervezett versenyt.

Ezen a hétvégén több más kultúrális és sport tevékenységen is részt vett a csapat. Pénteken az utánpótlás Sumo Európa Bajnokságon szurkoltak Szigetszentmiklóson a magyar Sumo válogatottnak. Szombaton és vasárnap Holesov történelmi nevezetességeit látogatták meg.

A versenyen való részvétel a MÜ-GU Kft., a Budapesti Súlyemelő Szövetség és Szűcs Endre támogatásából jött létre.

K.ZS.

This entry was posted in Külföld, Versenyek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *