Lelkesedés felsőfokon

A Budapesti Súlyemelő Szövetség által életre keltett Utánpótlás Tehetségkutató versenysorozat ez évben a negyedik állomásához érkezett. Október 24-én a XXIII. kerületi Mikszáth Kálmán       Általános Iskolában nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a főváros súlyemelő sportjának utánpótlás seregszemléje. Nagy volt a nyüzsgés az iskola tornatermében. Szokatlan módon igen fiatal “sportpalántákkal” is találkozhattunk. Szűcs Endre a Budapesti Súlyemelő Szövetség elnöke, a vendéglátó Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület elnöke és vezető edzője, a következőket mondta kérdésünkre:
– A sportélmény, a mozgás öröme kisgyermekkortól az idős korig fontos szerepet tölt be mindannyiunk életében. Kisiskolás korban a fő cél a rendszeres testedzés, a sikerélmény és a győzelem ízének megismerése. A Budapesti Súlyemelő Szövetség kiemelt célként jelöli meg az utánpótlásképzést. Ennek immár hagyományosan a Mikszáth Kálmán Általános Iskola ad otthont, ahol Szabóné Makra Ágnes igazgató asszony és tantestülete segítségével ezen célokat meg tudjuk valósítani.
Az eseményt szép számú érdeklődő közönség tekintette meg, akiknek óriási élményt jelentett a nebulók csillogó szeme és öröme, melyet a gyakorlok alatt és után láthattak rajtuk.
Fontos feladat az egészségmegőrzés. Ebben a közösségi munkában nagy szerepet kell, hogy vállaljon Budapest súlyemelő sportja. Nem a győzelem a fontos, mint ahogy a képek is elárulják, hanem a részvétel és a sporttevékenység által átélt pozitív élmény, amely kihat a jövő nemzedékének testi-leli fejlődésére.

KZS

Képgaléria megtekinthető a képre kattintva

A versenyjegyzőkönyv letöltése

This entry was posted in Hazai versenyek, Versenyek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *