Soroksári súlyemelés: jeles!

Jelesre vizsgáztak kerületünk súlyemelői a 2008.12.05-07.-e között rendezett Nyíregyházi utánpótlás OB-n. Öt bajnok, 10 új országos csúcs, éremtáblázat és Csapat Bajnokság II. helyezés, sok-sok érem és más értékes helyezés- számolt be tanítványainak szerepléséről Szűcs Endre, aki a bajnokság legeredményesebb edzője lett! 27 szakosztály 171 versenyzője küzdött a Bajnoki címért, köztük a soroksári fiatalok, akik minden dicséretet megérdemelnek, hiszen náluk több győzelmet senki sem szerzett. Több mint elismerésre méltó, a Csapat Bajnokságban megszerzett II helyezés, amit az egyéi versenyek keretében rendeztek. Több tízezer kilót mozgattak meg a fiúk-lányok a felkészülés alatt, úgy látszik megérte! De az ötödik bajnoki címét begyűjtő, edzői munkát is vállaló, Bacsó Barnabás szerint a sikerhez kell többek között, kitartás, jó közösség, és kiváló edzői és menedzsment munka is.

Egyéni küzdelmekben elsőként kezdett a Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója, a 15 éves Szűcs Petra. Magabiztosan megvédve tavalyi elsőségét a serdülők között +63 kg-os súlycsoportban, és Országos Bajnok lett 137 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcsot is ért. Csak úgy, mint Petra 63 kg-os szakítása és 74 kg-os lökése. Mindezek mellet Petra lett a korosztálya abszolút legjobbja, ami pénzdíjjal és egy szép kupával járt.

Az ifjúsági, 17 éves Tukarcs Viktória +69 kg-os súlycsoportban, szintén megvédve tavalyi elsőségét, és Országos Bajnok lett 163 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. Csak úgy mint Viki 87 kg-os lökése. Mindezek mellet Viktória lett a korosztálya abszolút legjobbja, kiváló teljesítménye pénzdíjjal és egy szép kupával került elismerésre.

A még csak junior ám az ez évi Felnőtt Női OB Bajnoka, Tukarcs Dóra az 53 kg-os súlycsoportban, magabiztosan megvédve tavalyi elsőségét, és Országos Bajnok lett 113 kg-os összetett eredménnyel.

De a fiúk sem akartak lemaradni a lányoktól, így a titkos esélyes ifjúsági korosztályú, Kovács Attila sem aki bizonyítani készült tehetségét. Attila hatalmas taktikai harcban bizonyult a 77 kg-os súlycsoport legjobbjának, megvédte tavalyi elsőségét, és Országos Bajnok lett 207 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. Csak úgy, mint Attila mindhárom (!) lökés gyakorlata, melynek a vége 117 kg lett.

A junior Beleznai Zsolt 77 kg-os súlycsoportban akart meglepetést okozni, és egy év után ismét győzelemre törni. Ez most nem sikerült Zsolt 222 kg-os összetett eredménnyel II. lett.

A szintén junior Féth Milán a 85 kg-os súlycsoportban a IV. lett, 223 kg-mal. Két súlycsoporttal feljebb, a 105 kg-ban Murcsik Gábor 200 kg-os összetettel a III.helyen végzett. És minden jó ha a vége jó, a junior (király) kategóriában a +105 kg-ban, kettős soroksári sikerrel ért véget az OB. Murcsik Ferenc 203 kg-os összetettel a II. lett. A Bajnok pedig Bacsó Barnabás, aki ötödik alkalommal bizonyult legyőzhetetlennek, és 284 kg-os eredményt ért el. Gratulálunk a jeles osztályzathoz!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *