Súlyos Hírek

Sportolni jó, gyere közénk várunk Téged is!

Ez évben 19. alkalommal került megrendezésre, a hagyományossá vált ifjúsági, kulturális, és sporttalálkozó, amely Soroksár Kupa néven vált Európa legnagyobb súlyemelő szabadidős rendezvényévé. A találkozó fővédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester, védnöki tisztét pedig Orbán Gyöngyi és Weinmann Antal alpolgármesterek látták el. A tíz napos eseménysorozaton 28 szervezet, több mint kétszáz tagja képviseltette magát, és gyűjtött élményeket, tapasztalatokat. A programok között volt sporttábor, sportszakmai szeminárium, hajókirándulás a Dunán. „Budapest fényei” éjszakai buszos városnézés, főzőverseny, súlyemelés, Crossfit edzések, gyógyfürdőzés stb. Kiváló alkalom volt a rendezvény az idegen nyelvek gyakorlására, és egymás kultúrájának megismerésére.

A fő programon, a súlyemelők seregszemléjén, március 18-19.-én a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában 14 ország 95 sportolója mérte össze erejét, felkészültségét. Weinmann Antal alpolgármester úr nyitotta meg a küzdelmeket, és köszöntötte a megjelent országok sportolóit. Beszédében kiemelte a találkozó közösség formáló erejét, és a fiatalok tehetséggondozásának fontosságát. Majd megköszönte a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület tagjainak, aktíváinak, vezetőjének áldozatos munkáját, akik már két évtizede szolgálják a rendezvény kapcsán is, Soroksár tanulóinak, sportra – életre nevelését!

Az utánpótlás korú súlyemelők versenyével kezdődött a kétnapos sport program 18.-án. Másnap a rekord létszámú női mezőny versengése nyűgözte le a több száz érdeklődőt. Szabóné Makra Ágnes a Mikszáth Kálmán Általános Iskola igazgatónője, a Fővárosi Önkormányzat részéről pedig Réti Attila BSU főtitkár, és Szűcs Endre So.S.E. elnöke adta át a díjakat a győzteseknek. Délután fellépett Tóth Dani profi testépítő, aki hatalmas sikert aratott. Majd közös fotózás közben tanácsokkal is ellátta az őt kérdezőket. A verseny két napján több mint ötszázan szurkolta, és érdeklődtek a súlyemelés iránt. Köztük a teljesség igénye nélkül Jeszenszky Rózsa sportreferens, Kolosi Ferenc képviselő, Ambrus László legendás edző, Faragó Péter Paralimpiai edző, és sok-sok „régi” bajnok, és Olimpikon.

Gratulálunk a programok sikeréhez! Mi hiszünk a sport társadalomformáló erejében, hiszünk abban, hogy a sport mindenkié. A sport a kultúra része, fontos nevelési eszköz!

Reméljük, minél többen kapnak kedvet, akár e rendezvény miatt is, a sporthoz. Ha pedig súlyemelés, akkor a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában várják, (minden hétfőn és szerdán 15h-17h között), a sportág iránt érdeklődőket.

A Soroksáriak eredményei:

  1. helyezett: Csipkés Erika (a mezőny legjobbja!), Varga Richárd, Kerekes Gergő, ifj. Szűcs Endre, Harasztovics Gergő, Beleznai Gábor, Perjési Benjámin, Báder Gábor, Somfalvai Balázs,
  2. helyezett: Beleznai Zsolt, Szűcs Petra, Molnár Csongor, Perjési Eszter, Molnár Botond,
  • helyezett: Muzellák Máté, Göröcs Márton.

Egyéb helyezés: Kókai Zsolt, Simai László.

 K.ZS.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Soroksár Kupa 2016″]

This entry was posted in Hazai versenyek, Soroksár Kupa, Versenyek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *