Megjelent a Súlyemelés folyóirat legújabb száma!

Megjelent a Súlyemelés című folyóirat, a Magyar Súlyemelő Szövetség magazinjának 11. száma. Részlet Halász István főtitkár előszavából:
“A 2009. év életem legnehezebb, legküzdelmesebb, legmozgalmasabb éve volt. Bár már 2008. elején láthattuk, hogy a Magyar Súlyemelő Szövetség számára nem lesz könnyű év a 2009-es esztendő, és csak remélni lehetett, hogy az eltervezett és majdan elvégzett munka gyümölcseként a sportág átvészeli fennállása talán legnehezebb évét.Soha ilyen kevés állami támogatást nem kaptunk még.
Végül is, hogy a nagyon rossz előjelek ellenére ilyen sikeres évet hagyhatunk magunk mögött, azt a közös munkának és az összefogásnak köszönhetjük. Amikor az MSSz tagsága 2008. november 8-án egyhangúlag Dobos Imre mellett tette le a voksát, azzal tettük meg az első lépést a kilábalás felé vezető úton. A mások stratégiailag helyes döntés annak a gondolatnak az elfogadása volt, hogy a magyar szintű versenyzők, Magyarországon, az európai szintű versenyzők Európa-bajnokságon, a világszintű versenyzők a világbajnokságon kell megmérettetniük magukat. A harmadik helyes döntésünk a bizottságok munkájának megerősítése volt. A negyedik talán egyik legfontosabb érdemünk, hogy mindannyian igyekszünk szabályozott keretek között szabályosan mozogni.
A közös munkánknak köszönhetően, az egyesületek soha nem kaptak még ekkora pénzügyi és tárgyi támogatást, mint az idén. Sportolóink eredményessége lassan javulni kezdett, melynek eredménye Nagy Péter felnőtt Eb 6. helyezése, U23.EB szakítás aranyérme, Magát Krisztina, U23.EB. szakítás bronzérme, összetett 5. helyezése, junior EB. szakítás és összetett 4., lökés 5. helyezései, Bazsó Bianka, U23.EB. szakítás, lökés, összetett 4. helyezései.Pénzdíjas volt a felnőtt országos bajnokság, a sportág történetében először – talán utoljára is – pénzdíjas volt egy izgalmas csapatbajnokság is.
Fizetett edzőink: Pátrovics Géza, Pócza Károly, Márkus Erzsébet, Szűcs Endre, Bálint Csaba, Imrő Dezső, Likerecz Attila, Stark András.
A sportág megmenekült ugyan, de addig nem fog jelentősen jobbra fordulni a sorsa, amíg az egyesületi vezetők, az egyesületi edzők nem foglalkoztatnak jelentősen több súlyemelőt. El kell érni az 1000 fős tagsági számot, az évi 2 versenyen induló sportolók számának legalább 600 főnek kellene lenni. Kérek tisztelettel minden érintettet, hogy 2010-ben legyen ez a közös célunk. A sportolói létszámunk növelése a közép- és hosszú távú fellendülésünk záloga.”

Az újság megtekinthető a képre kattintva!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *