Évzáró súlyemelő verseny Soroksáron

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület rendezte a 2013. év utolsó utánpótlás korúak versenyét. December 17.-én, a Mikszáth Iskola adott otthont a rendezvénynek, ahol 31 soroksári tanuló mérte össze erejét, és felkészültségét, több budapesti egyesület versenyzőjével. A soroksári gyerekek körében egyre népszerűbb a súlyemelés, köszönhető ez Bacsó Barnabás, és Pánczél János edzők lelkes kitartó munkájának! A két fiatal edző, a civil munkájuk mellett még aktívan sportolnak, ezzel is példát mutatva tanítványaiknak. Kerületünkben a Mikszáth Kálmán, a Páneurópa, és a Grassalkovich Általános Iskolákban folyik a súlyemelés oktatása. Kiváló kapcsolat alakult ki a súlyemelő egyesület, és az Önkormányzat között, amely lassan két évtizedes múltra tekint vissza. A SIK, és a Tankerület vezetésének köszönhetően, az utóbbi években nagyobb lendületet kapott a súlyemelésképzés. Szűcs Endre az Egyesület vezetője, aki egyben közösség építője, mozgatója. Az Ő munkája biztosítja az anyagi, és szakmai hátteret. Melynek eredményeként ingyenesen sportolhatnak a gyerekek, és hasznosan tölthetik a szabadidejüket. Rohanó stresszes világunkban le tudják vezetni a feszültséget, megismerkednek a pozitív sportemberi értékekkel, és az egészséges életmóddal. Megtanulják azt hogy semmi sem lehetetlen, kitartással, alázattal, sokra vihetik a sportban, majd ezen példák segítik őket az életben is, amikor felnőnek.

 

A soroksári versenyzők eredményei, Kölyök II korcsoport (8-10 évesek): Arany fokozatot, és elismerést kapott: Daróczi György, Molnár Csongor, Beleznai Gábor, Kiss Patrik, Ezüst fokozatot, és elismerést kapott: Tömöri László, Nagy Richárd, Végső Anett, Bronz fokozatot, és elismerést kapott: Sárkány Kristóf, Szegedi Martin, Kiss Róbert,  Jankovics Kevin, Antal Kristóf,  Rohály Simon.

Kölyök I korcsoport (11-12 évesek): Arany fokozatot, és elismerést kapott: Rigler Fanni, Barta Patrik, Bányik Erik, Márkus Ádám, Fülöp Ádám, Ezüst fokozatot, és elismerést kapott: Perjési Eszter, Balog Barbara, Harasztovics Gergő, Bronz fokozatot, és elismerést kapott: Rohály Andor.

Serdülő korcsoport (13 évesek): Ezüst fokozatot, és elismerést kapott: Bakró Mercédesz.

KZS.

This entry was posted in Hazai versenyek, Versenyek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *