EURÓPA SPORT és EGÉSZSÉG NAPJA

Szigeti Sportvarázs néven 2005-ben indult útjára ez a fővárosi sportesemény, amelynek mindig a Margitsziget adott otthont. Elsődleges célja korra és nemre való tekintet nélkül az egészséges, sportos életmód népszerűsítése.Életre hívója a Fővárosi Önkormányzat volt, amely az eszmei és anyagi támogatásával a mai napig a fő szervezője a sportnapnak.
Az Európa Sport és Egészség Napja elnevezés 2010-ben lépett az előző név helyébe. Ekkor hívta életre az Európai Unió a „Sport Napja” rendezvényt, amely mindig június első vasárnapja. Magyarország az elsők között volt, aki uniós pályázaton nyerve négy pályázó társsal, Spanyolországgal, Olaszországgal, Írországgal és Ciprussal 2010-ben elsőként együtt ünnepeltea Sport Napját.

Az esemény életre hívásának fő célja a lakosság egészséges és aktív életvitelre való ösztönzése, a sportos életmód népszerűsítése. Az EU-s projekt értékelése során az Európai Bizottság a kiemelten ajánlott rendezvények sorába emelte a mi margitszigeti sportnapunkat.

A Budapesti Sportszövetségek Uniója 2013-ban negyedik alkalommal rendezi meg Európa Sport és Egészség napját. A programkínálat egyre bővül, futóverseny, triatlon bajnokság, nagyon sokféle egészségügyi szűrés és véradás is lesz az idén.Ma már büszkén mondhatjuk, hogy az ESEN Budapest legnagyobb szabadidős rendezvényei közé tartozik.

További részletek a honlapon: http://www.europasportnap.hu

This entry was posted in Közlemények. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *